۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۷:۲۹

پرزحمت خبرداد:

400 واحد صنعتی استان قزوین نیمه تمام است

400 واحد صنعتی استان قزوین نیمه تمام است

قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین گفت: 400 واحد نیمه تمام صنعتی در استان با پیشرفت بالای 60 درصد وجود دارد که با تکمیل آنها برای 20 هزار نفر زمینه اشتغال ایجاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی پر زحمت به مناسبت هفته صنعت و معدن ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل سازمان صنعت برگزار شد با تشریح مهمترین برنامه های حمایتی از صنایع استان اولویت های سازمان در سال جاری را نیز اعلام کرد.

بستر سرمایه گذاری خارجی در استان هموارتر و تسهیل شده است

پر زحمت بیان کرد: در 9 ماهه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید با فضای مناسبی که در بخش سرمایه گذاری ایجاد شده شاهد استقبال بیشتر سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستیم که در هفته گذشته نیز چندین نشست با تجار برخی کشورها از جمله ترکیه برگزار شد که فضای مناسبی برای توسعه این فعالیتها فراهم شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین تصریح کرد: در یک سال گذشته با تفویض اختیار به استانها صدور جواز تاسیس راحت تر شده و عزم جدی داریم تا طرح های راکد و متوقف شده با حمایت دولت مجددا راه اندازی شود.

ساماندهی مجتمع های صنعتی استان

وی بیان کرد: ساماندهی مجتمع های صنعتی استان در دستور کار قرار دارد که این کار با ادغام پارک صنعتی لیا و شهرک صنعتی لیا اجرایی می شود که کارهای مقدماتی آن به پایان رسیده و وظایف بخشهای مختلف مشخص شده است.

این مسئول گفت: افزایش تولیدات صنعتی و استفاده از حداکثر ظرفیت واحدهای صنعتی اولویت دیگر سازمان صنعت در سال جاری است که تلاش می کنیم با رفع رکود از برخی واحدها از پتانسیل موجود صنعتی بیشترین استفاده را کنیم.

پرزحمت یادآورشد: در بخش معدن نیز پتانسیل و ظرفیت ها شناسایی شده و با واگذاری معادن متروکه زمینه اکتشاف و بهره برداری از معادن استان توسط بخش خصوصی متخصص و کارآمد را فراهم خواهیم کرد.

مشکلات واحدهای صنعتی مرتفع می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر سه هزار و 500 واحد صنعتی در استان مستقر شده که برخی با ظرفیت 80 و برخی 100 درصد کارمی کنند که باید زمینه تولید با حداکثر توان واحدها را فراهم کنیم.

پرزحمت اظهار داشت:دو هزار و 900 واحد صنعتی دارای جواز تاسیس است و با سفر کمیسیون صنایع مجلس گامی برای آشنایی نمایندگان با مشکلات و رفع آنها برداشته شد که تامین تسهیلات لازم از جمله موارد پیش بینی شده است.

400 واحد نیمه تمام صنعتی در استان وجود دارد

وی گفت: در حال حاضر 400 واحد صنعتی نیمه تمام در استان وجود دارد که تاکنون در آنها دو هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که در صورت تکمیل آنها برای 20 هزار نفر شغل جدید ایجاد خواهد شد.

پرزحمت افزود: در زمینه اشتغال، سرمایه گذاری، تولید در زمره هفت استان صنعتی کشور هستیم و این جایگاه مناسبی برای رسیدن به توسعه در حوزه های مختلف است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تصریح کرد: در بخش خارجی نیز تاکنون 40 واحد بزرگ خارجی در استان سرمایه گذاری کرده اند که در حال حاضر با تقاضاهای جدیدی در این بخش مواجهیم که در حال بررسی کارشناسی است.

این مسئول تصریح کرد: در بخش معدنی نیز با داشتن 170 معدن که 140 معدن به مرحله بهره برداری رسیده زمینه استخراج صدها تن مواد معدنی در استان فراهم شده که بیشتر آنها در شهرستانهای استان قرار دارند.

هفته صنعت و معدن و تجلیل از صنعتگران شاخص استان

پر زحمت اظهارداشت: دهم تا 17 تیرماه به عنوان هفته صنعت و معدن تعیین شده که در همایشی از 250 واحد صنعتی دعوت خواهیم کرد تا در جشن این روز شرکت کنندو درمراسمی با حضور استاندار و مسئولان استانی از 30 واحد نمونه صنعتی و معدنی تجلیل خواهد شد.

شورای گفتگو ظرفیتی ارزشمند برای حل مشکلات تولیدکنندگان

این مسئول در ادامه از تشکیل شورای گفتگو به عنوان حرکتی ارزشمند در استان نام برد و اظهارداشت: خوشبختانه با راه اندازی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان و تشکیل جلسات مستمر گام ارزشمندی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران برداشته شده و جلسات آن نیز پربار بوده است.

وی افزود: در سال گذشته 560 جواز تاسیس با اشتغالزایی 19 هزار نفر صادر شد و امسال 670 فقره جواز با اشتغال 23 هزار نفر صادر شد که بیانگر رویکرد دولت در حمایت از سرمایه گذاری و بستر فعالیت بخش خصوصی است که این روند با جدیت دنبال می شود.

پرزحمت گفت: با فشار دولت و سازمان صنعت برخی واحدها از جمله قطعه سازان از رکود خارج شده اند و با دوبرابر شدن ظرفیت تولید به رونق فعالیتها کمک شده است.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی 30 واحد دارای مشکلاتی از جمله پرداخت حقوق، فرسودگی، تامین مواد اولیه و سرمایه در گردش و مشکلات کارگری در وضعیت بحرانی و توقف تولید و نیمه تعطیلی قرار دارند که با استفاده از همه ظرفیت های قانونی تلاش می کنیم وضعیت آنها روشن شود.

پرزحمت در مورد تعطیل شدن برخی واحدها مانند فرنخ، مه نخ، مجتمع صنعتی و شهرک برلیان و شهرک غذایی اظهارداشت: شرکت آپادانا سرام که تولیدکننده بزرگ کاشی و سرامیک است مشکل مدیریت دارد و چون دولتی و وابسته با شستاست شاهد تغییرات متعدد مدیریتی در آن هستیم که از نظر ما این وضعیت منطقی نیست و مدیریت فعلی توان ادامه کار را ندارد.  

وی افزود: شهرک های صنعتی خصوصی استان وضعیت خوبی ندارد و ساخت دو شهرک آلومینیوم و مواد غذایی فعلا منتفی شده و شهرک برلیان هم به دلیل نداشتن اهلیت صاحب آن قادر به اداره واحد نیست و سازمان صنعت تقاضای خلع ید داده است.

پرزحمت گفت: متاسفانه واگذاری این شهرک صنعتی غلط بوده و در حالی که باید اهلیت مدیریت آن بررسی و سپس کار واگذاری انجام می شد این کار صورت نگرفته و با جدیت درصدد خلع ید از صاحب فعلی آن هستیم تا مسئولیت به شرکت شهرک های صنعتی سپرده شود.

وی افزود: البته متولی این شهرک صنعتی صاحب مجتمع برلیان نیز هست که به دلیل مجوز شخصی می تواند کارخانه خود را حفظ کند.

پرزحمت تصریح کرد: برخی صنایع فرسوده که عمرشان به پایان رسیده محکوم به شکست و تعطیلی هستند و باید واحدهای جدید و نوساز جایگزین آنها شود و در این راستا تسهیلات لازم به صاحبان آنها داده می شود که تاکنون 20 واحد برای استفاده از این تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین یادآورشد: افزایش بهره وری گام موثری برای تحقق اقتصاد مقاومتی است که در این مسیر برای کمک به واحدهای توانمند از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.

وی در خصوص ایجاد معاونت معدن در استان گفت: در تغییرات ایجاد شده در تشکیلات سازمانی و با توجه به ظرفیت های استان قرار است به جای معاونت معدنی ،  معاونت صنعتی در سازمان راه اندازی شود تا فعالیتهای این حوزه بهتر انجام شود.

این مسئول یادآورشد: در سفر آقای نوبخت به استان برای استفاده از تسهیلات صندوق توسعه تصمیماتی گرفته شد که تاکنون دو. پروژه صنعتی و یک طرح کشاورزی برای استفاده از این اعتبارات معرفی شده اند و یک واحد نیز توانسته 30 میلیون دلار از این صندوق اعتبار دریافت کند که بخشی از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

یرداشت شن و ماسه رودخانه ای ممنوع می شود

پرزحمت در خصوص پیامدهای برداشت از شن و ماسه رودخانه ها و تخریب بستر آنها تصریح کرد: از این پس هیچگونه مجوزی برای برداشت شن و ماسه رودخانه ای صادر نخواهد شد و به جای آن شن و ماسه کوهی جایگزین خواهد شد اما برای تامین مصالح ساختمانی پروژه های عمرانی استان هیچ مشکلی نیست.

وی در خصوص کمبود آرد در نانوائیها هم اظهار داشت: مسئولیت این کار با اداره غله است و کار نظارت با سازمان صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.
 

کد خبر 2322022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha